Skip to main content

Marillen-Topfen-Strudel

Marillen-Topfen-Strudel

dekoratives Rezeptbild

Zutaten

Teig:
25 dag Haberfellner Mehl glatt
25 dag Butter
25 dag Topfen
Fülle:
2 Päckchen Topfen
2 Dotter
3 EL Staubzucker
1 Päckchen Vanillezucker
Marillenhälften

Zubereitung

Aus allen Zutaten einen Teig zubereiten und mindestens 1 Stunde im Kühlschrank zugedeckt rasten lassen.
Für die Fülle Topfen, Dotter, Staubzucker und Vanillezucker gut verrühren.
Den Teig ausrollen, mit der Fülle bestreichen und mit Marillenhälften belegen. 
Den Teig übereinander schlagen und mit Ei oder Milch bestreichen. Bei 160 °C Heißluft ca. 30 – 35 Min. backen.
Rezept drucken
Teile das Rezept
Contact

Haberfellner Mühle GmbH
Leopold-Haberfellner-Platz 1
AUT-4710 Grieskirchen

Tel. (+43) 07248 / 62683
Fax: (+43) 07248 / 62683-50
Mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Supported by federal and state governments and the European Union

Grant agreement P2035682-VVE01 dated 15 November 2022: purchase of a new milling plant and a small packaging system, expansion of flour silos, extension of power supply.

Grant agreement P1500467-VVE03 dated 29 June 2016: investments to improve productivity by optimising the small packaging system, grain cleaner, lifts, and automation.