Skip to main content

Nussbrot

Nussbrot

dekoratives Rezeptbild

Zutaten

3 ganze Eier
200 g Zucker
2 EL Rum
1 Pkg. Vanillezucker
250 g Backfein Weizenmehl glatt Type 480
100 g Rosinen, über Nacht in Rum eingelegt
150 g Nüsse, grob gehackt
1 TL Backpulver

Zubereitung

Eier, Zucker, Rum und Vanillezucker verrühren. Restliche Zutaten untermengen und den Teig in eine gefettete Kastenform füllen.

Im vorgeheizten Backrohr bei 180 °C (Ober-/Unterhitze) ca. 25-30 Min. backen.

Rezept drucken
Teile das Rezept

Weitere Rezepte der Kategorie
Kuchen, Kekse & süße Mehlspeisen

Contact

Haberfellner Mühle GmbH
Leopold-Haberfellner-Platz 1
AUT-4710 Grieskirchen

Tel. (+43) 07248 / 62683
Fax: (+43) 07248 / 62683-50
Mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Supported by federal and state governments and the European Union

Grant agreement P2035682-VVE01 dated 15 November 2022: purchase of a new milling plant and a small packaging system, expansion of flour silos, extension of power supply.

Grant agreement P1500467-VVE03 dated 29 June 2016: investments to improve productivity by optimising the small packaging system, grain cleaner, lifts, and automation.