Skip to main content

Orangenstäbchen

Orangenstäbchen

dekoratives Rezeptbild

Zutaten

30 dag Butter (oder Margarine)
15 dag Zucker
1 Pkg. Vanillezucker
4 Dotter
Salz
Schale einer unbeh. Orange
3 EL Orangensaft
40 dag Backfein Mehl
1 Msp. Backpulver

Zubereitung

Aus den Zutaten einen glatten Teig zubereiten und diesen in einen Spritzsack mit füllen. Damit ca. 6 cm lange Stangerl auf ein mit Backpapier ausgelegtes Blech spritzen.
Bei 180°C ca. 10 Min. backen.
Mit Nougatmasse (Nutella) jeweils zwei Stangerl zusammensetzen und die Enden in erweichte Kuvertüre (Schokoglasur) tunken.

Rezept drucken
Teile das Rezept

Weitere Rezepte der Kategorie
Kuchen, Kekse & süße Mehlspeisen

Contact

Haberfellner Mühle GmbH
Leopold-Haberfellner-Platz 1
AUT-4710 Grieskirchen

Tel. (+43) 07248 / 62683
Fax: (+43) 07248 / 62683-50
Mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Supported by federal and state governments and the European Union

Grant agreement P2035682-VVE01 dated 15 November 2022: purchase of a new milling plant and a small packaging system, expansion of flour silos, extension of power supply.

Grant agreement P1500467-VVE03 dated 29 June 2016: investments to improve productivity by optimising the small packaging system, grain cleaner, lifts, and automation.