Skip to main content

Kekse - Lebkuchen

Kekse - Lebkuchen

dekoratives Rezeptbild

Zutaten

28 dag Backfein Roggenmehl
18 dag Staubzucker
je 1 gestr. KL Natron und Zimt
1 Msp. Nelkenpulver
8 dag erwärmter Honig
2 Eier
Milch zum Bestreichen

Tipp

Der Lebkuchen bleibt weich und ist sofort zum "Naschen".

Zubereitung

Aus den Zutaten einen Teig herstellen und über Nacht rasten lassen. Am nächsten Tag nicht zu dünn auswalken und beliebige Formen ausstechen.
Bei 150°C O+U/Hitze ca. 12 Min. backen.

Tipp

Der Lebkuchen bleibt weich und ist sofort zum "Naschen".

Rezept drucken
Teile das Rezept

Weitere Rezepte der Kategorie
Kuchen, Kekse & süße Mehlspeisen

Contact

Haberfellner Mühle GmbH
Leopold-Haberfellner-Platz 1
AUT-4710 Grieskirchen

Tel. (+43) 07248 / 62683
Fax: (+43) 07248 / 62683-50
Mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Supported by federal and state governments and the European Union

Grant agreement P2035682-VVE01 dated 15 November 2022: purchase of a new milling plant and a small packaging system, expansion of flour silos, extension of power supply.

Grant agreement P1500467-VVE03 dated 29 June 2016: investments to improve productivity by optimising the small packaging system, grain cleaner, lifts, and automation.