Skip to main content

Lebkuchen

Lebkuchen

dekoratives Rezeptbild

Zutaten

70 g Butter
150 g Zucker
2 Eier
100 g Zitronat und 50 g Orangeat feingehackt
250 g Backfein  Mehl
150 g Nüsse (gerieben)
1 Msp. Nelken (gemahlen)
1 Teel. Zimt
1 Msp. Kardamon
3/4 Pak Backpulver
100 ml. Milch

Zubereitung

Alle Zutaten vermengen und zum Schluss zerlassene Butter dazugeben. Teig mit Spritzbeutel (ohne Tülle) oder Löffel auf runde Oblaten spritzen (fingerdick).
Bei Mittelhitze backen (160 Grad 20 Minuten) und  mit Schokolade überziehen.

Rezept drucken
Teile das Rezept

Weitere Rezepte der Kategorie
Kuchen, Kekse & süße Mehlspeisen

Contact

Haberfellner Mühle GmbH
Leopold-Haberfellner-Platz 1
AUT-4710 Grieskirchen

Tel. (+43) 07248 / 62683
Fax: (+43) 07248 / 62683-50
Mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Supported by federal and state governments and the European Union

Grant agreement P2035682-VVE01 dated 15 November 2022: purchase of a new milling plant and a small packaging system, expansion of flour silos, extension of power supply.

Grant agreement P1500467-VVE03 dated 29 June 2016: investments to improve productivity by optimising the small packaging system, grain cleaner, lifts, and automation.