Skip to main content

Roggen-Weizen-Brot mit dunklem Bier

Roggen-Weizen-Brot mit dunklem Bier

dekoratives Rezeptbild

Zutaten

2,40 kg Backfein Weizenmehl
1,60 kg Backfein Roggenmehl
1 kg Wasser
1,20 kg Bier (dunkel)
0,15 kg Germ
0,13 kg Brotgewürz
0,13 kg Salz
eine Msp. Schnittlauch

Tipp

Beim Backen im Herd eine kleine hitzefeste Schale mit Wasser auf den Boden stellen.

Zubereitung

Alle Zutaten zu einem festen Teig kneten.
Nach 45 min. Gehzeit nach Belieben formen und bei ca. 220 C° etwa 40 Min backen.
Brote  mit ca. 1 kg auswiegen!

Tipp

Beim Backen im Herd eine kleine hitzefeste Schale mit Wasser auf den Boden stellen.

Rezept drucken
Teile das Rezept
Contact

Haberfellner Mühle GmbH
Leopold-Haberfellner-Platz 1
AUT-4710 Grieskirchen

Tel. (+43) 07248 / 62683
Fax: (+43) 07248 / 62683-50
Mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Supported by federal and state governments and the European Union

Grant agreement P2035682-VVE01 dated 15 November 2022: purchase of a new milling plant and a small packaging system, expansion of flour silos, extension of power supply.

Grant agreement P1500467-VVE03 dated 29 June 2016: investments to improve productivity by optimising the small packaging system, grain cleaner, lifts, and automation.