Skip to main content

Kekse - Energie- od. Nervenkekse

Kekse - Energie- od. Nervenkekse

dekoratives Rezeptbild

Zutaten

250 g Dinkelmehl glatt (700)
250 g Dinkelvollkornmehl
100 g gemahlene Mandeln
2 gestr. TL Weinsteinpulver
2 Eier
200 g Vollzucker
Schale einer unbeh. Zitrone
250 g Butter
45 g Muskatnusspulver
45 g Zimtpulver
10 g Nelkenpulver

Zubereitung

Alle Zutaten zu einem Mürbteig kneten und 1 Stunde im Kühlschrank rasten lassen.
Den Teig ca. 0,5 cm dick ausrollen und beliebige Formen ausstechen (eher klein) und ca. 10 Minuten bei 175°C backen.
Die fertigen Kekse mit Zitronenglasur bestreichen und mit Mandelflocken bestreuen.
Rezept drucken
Teile das Rezept

Weitere Rezepte der Kategorie
Kuchen, Kekse & süße Mehlspeisen

Contact

Haberfellner Mühle GmbH
Leopold-Haberfellner-Platz 1
AUT-4710 Grieskirchen

Tel. (+43) 07248 / 62683
Fax: (+43) 07248 / 62683-50
Mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Supported by federal and state governments and the European Union

Grant agreement P2035682-VVE01 dated 15 November 2022: purchase of a new milling plant and a small packaging system, expansion of flour silos, extension of power supply.

Grant agreement P1500467-VVE03 dated 29 June 2016: investments to improve productivity by optimising the small packaging system, grain cleaner, lifts, and automation.