Skip to main content

Benco-Kuchen

Benco-Kuchen

dekoratives Rezeptbild

Zutaten

1 Becher Backfein Mehl (Univ., glatt, Dinkel)
1 Becher Benco
1 Becher Sauerrahm
1 Becher ger. Nüsse
1/2 Msp. Backpulver
1 Becher Zucker
3 Eier - Schnee aus Eiweiß
1/2 Becher Öl

Zubereitung

Eidotter und Zucker schaumig rühren, Sauerrahm, Benco, Nüsse und Öl dazugeben und das Ganze gut verrrühren.
Mehl und Backpulver darunterheben. Das Eiklar zu festem Schnee schlagen und vorsichtig dem Teig beifügen.
Den Teig in eine gefettete Kuchenform geben und bei 180 °C im vorgeheizten Backrohr eine Stunde lang backen.

Rezept drucken
Teile das Rezept

Weitere Rezepte der Kategorie
Kuchen, Kekse & süße Mehlspeisen

Contact

Haberfellner Mühle GmbH
Leopold-Haberfellner-Platz 1
AUT-4710 Grieskirchen

Tel. (+43) 07248 / 62683
Fax: (+43) 07248 / 62683-50
Mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Supported by federal and state governments and the European Union

Grant agreement P2035682-VVE01 dated 15 November 2022: purchase of a new milling plant and a small packaging system, expansion of flour silos, extension of power supply.

Grant agreement P1500467-VVE03 dated 29 June 2016: investments to improve productivity by optimising the small packaging system, grain cleaner, lifts, and automation.