Skip to main content

Dunkler Obstkuchen

Dunkler Obstkuchen

dekoratives Rezeptbild

Zutaten

21 dag Butter
21 dag Staubzucker
1,5 Pkg. Vanillezucker
6 Dotter
21 dag Backfein Mehl glatt
1 TL Backpulver
3 EL Rum
21 dag weiche Schokolade
6 Eiklar
Marillen, Kirschen etc. zum Belegen

Zubereitung

Butter und Staubzucker schaumig rühren, Dotter dazu, Vanillezucker, Rum und weiche Schokolade einrühren, Schnee schlagen, Mehl mit Backpulver versieben und mit Schnee abwechselnd unterheben. Mit Obst nach Wahl belegen und bei 170 Grad O/U- Hitze backen, ca. 30-35 Minuten.
Rezept drucken
Teile das Rezept

Weitere Rezepte der Kategorie
Kuchen, Kekse & süße Mehlspeisen

Contact

Haberfellner Mühle GmbH
Leopold-Haberfellner-Platz 1
AUT-4710 Grieskirchen

Tel. (+43) 07248 / 62683
Fax: (+43) 07248 / 62683-50
Mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Supported by federal and state governments and the European Union

Grant agreement P2035682-VVE01 dated 15 November 2022: purchase of a new milling plant and a small packaging system, expansion of flour silos, extension of power supply.

Grant agreement P1500467-VVE03 dated 29 June 2016: investments to improve productivity by optimising the small packaging system, grain cleaner, lifts, and automation.