Skip to main content

Eierlikörkuchen

Eierlikörkuchen

dekoratives Rezeptbild

Zutaten

5 Eier
25 dag Staubzucker
2 Pkg. Vanillezucker
25 dag Backfein Mehl
1 Pkg. Backpulver
¼ l Öl
¼ l Eierlikör

Tipp

Je länger der Teig vor der Zugabe von Mehl gerührt wird umso flaumiger wird der Kuchen.

Zubereitung

Eier sehr schaumig rühren dann kommt der Staubzucker/Vanillezucker dazu und weiterschlagen. Dann lässt man langsam das Öl einfließen und anschließend den Eierlikör und zum Schluss das Mehl/Backpulver untermischen.
Bei etwa 170 Grad ca. 1 Std. backen

Tipp

Je länger der Teig vor der Zugabe von Mehl gerührt wird umso flaumiger wird der Kuchen.

Rezept drucken
Teile das Rezept
Contact

Haberfellner Mühle GmbH
Leopold-Haberfellner-Platz 1
AUT-4710 Grieskirchen

Tel. (+43) 07248 / 62683
Fax: (+43) 07248 / 62683-50
Mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Supported by federal and state governments and the European Union

Grant agreement P2035682-VVE01 dated 15 November 2022: purchase of a new milling plant and a small packaging system, expansion of flour silos, extension of power supply.

Grant agreement P1500467-VVE03 dated 29 June 2016: investments to improve productivity by optimising the small packaging system, grain cleaner, lifts, and automation.