Skip to main content

Mohn-Becherkuchen

Mohn-Becherkuchen

dekoratives Rezeptbild

Zutaten

4 Eier
2 Becher Zucker
1 Pkg. Vanillezucker
1 Becher Naturjoghurt
1 Becher Öl
2 Becher Backfein Weizenmehl glatt Type 480 
1 Pkg. Backpulver
2 Becher Mohn, gerieben 

Tipp

Zu Mohn schmeckt Himbeerobers besonders gut.

Zubereitung

Eier mit Zucker und Vanillezucker sehr schaumig rühren. Öl nach und nach dazurühren.

Mehl, Backpulver und Mohn mischen und mit dem Joghurt unter die Masse heben.

Eine Kuchenform einfetten und bemehlen, den Teig einfüllen und bei 180°C (O/U) ca. 40 Minuten backen. 

Tipp

Zu Mohn schmeckt Himbeerobers besonders gut.

Rezept drucken
Teile das Rezept

Weitere Rezepte der Kategorie
Kuchen, Kekse & süße Mehlspeisen

Contact

Haberfellner Mühle GmbH
Leopold-Haberfellner-Platz 1
AUT-4710 Grieskirchen

Tel. (+43) 07248 / 62683
Fax: (+43) 07248 / 62683-50
Mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Supported by federal and state governments and the European Union

Grant agreement P2035682-VVE01 dated 15 November 2022: purchase of a new milling plant and a small packaging system, expansion of flour silos, extension of power supply.

Grant agreement P1500467-VVE03 dated 29 June 2016: investments to improve productivity by optimising the small packaging system, grain cleaner, lifts, and automation.