Skip to main content

Vanillekipferl aus Vollkornmehl

Vanillekipferl aus Vollkornmehl

dekoratives Rezeptbild

Zutaten

300 g Backfein Weizenvollkorn- od. Dinkelmehl
250 g Butter
100 g Honig
100 g gemahlene Mandel
Vanillezucker od. 1 Vanilleschote
Prise Salz

Zubereitung

Mürbteig bereiten, ich lasse den teig einige Stunden oder über Nacht kühl stehen, dann Kipferl formen, im vorgeheizten Rohr bei 180 Grad goldgelb backen.
Auf dem Blech auskühlen lassen, anschließend mit staubzucker bestreuen.

Rezept drucken
Teile das Rezept

Weitere Rezepte der Kategorie
Kuchen, Kekse & süße Mehlspeisen

Contact

Haberfellner Mühle GmbH
Leopold-Haberfellner-Platz 1
AUT-4710 Grieskirchen

Tel. (+43) 07248 / 62683
Fax: (+43) 07248 / 62683-50
Mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Supported by federal and state governments and the European Union

Grant agreement P2035682-VVE01 dated 15 November 2022: purchase of a new milling plant and a small packaging system, expansion of flour silos, extension of power supply.

Grant agreement P1500467-VVE03 dated 29 June 2016: investments to improve productivity by optimising the small packaging system, grain cleaner, lifts, and automation.