Skip to main content

Tiroler Strudel

Tiroler Strudel

dekoratives Rezeptbild

Zutaten

300 g Backfein Weizenmehl glatt
150 g Butter
150 g Zucker
2 Eier
1 Dotter
1 Pkg. Backpulver
250 g Marmelade

Tipp

Rinnt leicht auseinander!

Zubereitung

Mehl, Butter, Zucker, Eier, Dotter und Backpulver rasch zu einem glatten Teig verkneten. Diesen ausrollen, mit Marmelade bestreichen, zu einem Strudel rollen und auf ein mit Backpapier ausgelegtes Blech geben. Bei 180°C (Ober-/Unterhitze) für 20-25 Minuten goldbraun backen.

Tipp

Rinnt leicht auseinander!

Rezept drucken
Teile das Rezept

Weitere Rezepte der Kategorie
Kuchen, Kekse & süße Mehlspeisen

Contact

Haberfellner Mühle GmbH
Leopold-Haberfellner-Platz 1
AUT-4710 Grieskirchen

Tel. (+43) 07248 / 62683
Fax: (+43) 07248 / 62683-50
Mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Supported by federal and state governments and the European Union

Grant agreement P2035682-VVE01 dated 15 November 2022: purchase of a new milling plant and a small packaging system, expansion of flour silos, extension of power supply.

Grant agreement P1500467-VVE03 dated 29 June 2016: investments to improve productivity by optimising the small packaging system, grain cleaner, lifts, and automation.