Skip to main content

Birnenkuchen

Birnenkuchen

dekoratives Rezeptbild

Zutaten

Frische Birnen oder Birnen aus der Dose

150 g Butter bzw. Margarine
300 g Zucker
450 g Backfein Weizenmehl glatt
1 Pkg. Backpulver
3 Eier
250 ml Schlagobers
etwas Milch

Tipp

Birnen aus der Dose sind weicher.

Zubereitung

Butter bzw. Margarine sehr flaumig rühren (oder warm machen), Eier und Zucker dazurühren, bis alles sehr flaumig ist.

Mehl mit Milch und Schlagobers einrühren. Den Teig fingerdick auf ein Blech streichen. Mit Birnen belegen bei 200 Grad (Ober-/Unterhitze) ca. 30 min backen.

Tipp

Birnen aus der Dose sind weicher.

Rezept drucken
Teile das Rezept
Contact

Haberfellner Mühle GmbH
Leopold-Haberfellner-Platz 1
AUT-4710 Grieskirchen

Tel. (+43) 07248 / 62683
Fax: (+43) 07248 / 62683-50
Mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Supported by federal and state governments and the European Union

Grant agreement P2035682-VVE01 dated 15 November 2022: purchase of a new milling plant and a small packaging system, expansion of flour silos, extension of power supply.

Grant agreement P1500467-VVE03 dated 29 June 2016: investments to improve productivity by optimising the small packaging system, grain cleaner, lifts, and automation.