Skip to main content

Äpfel - Topfenauflauf

Äpfel - Topfenauflauf

dekoratives Rezeptbild

Zutaten

4 Eier
15 dag Butter
10 dag Zucker
40 dag Topfen
4 Semmeln
Zimt
3 Äpfel
1 Pkg. Vanillezucker

Zubereitung

Butter, Dotter, Zucker schaumig abtreiben. Die eingeweichten, ausgedrückten und passierten Semmeln mit dem Topfen,den blättrig geschnittenen Äpfeln und den restlichen Zutaten in die Masse einrühren. Zum Schluß den steifen Schnee unterheben und den Teig in einer befetteten, mit Zucker bestaubten Auflaufform bei 200°C ca 40 Min backen.

Rezept drucken
Teile das Rezept

Weitere Rezepte der Kategorie
Kuchen, Kekse & süße Mehlspeisen

Contact

Haberfellner Mühle GmbH
Leopold-Haberfellner-Platz 1
AUT-4710 Grieskirchen

Tel. (+43) 07248 / 62683
Fax: (+43) 07248 / 62683-50
Mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Supported by federal and state governments and the European Union

Grant agreement P2035682-VVE01 dated 15 November 2022: purchase of a new milling plant and a small packaging system, expansion of flour silos, extension of power supply.

Grant agreement P1500467-VVE03 dated 29 June 2016: investments to improve productivity by optimising the small packaging system, grain cleaner, lifts, and automation.