Skip to main content

Rhabarber-Mohnkuchen

Rhabarber-Mohnkuchen

dekoratives Rezeptbild

Zutaten

25 dag Backfein Dinkelmehl
1 TL Weinsteinbackpulver
15 dag Staubzucker
etwas Salz
12 dag geriebenen Mohn
3 Eier
15 dag Butter
150 ml Milch
ca. 40 dag Rhabarber

Zubereitung

Rhabarberstangen schälen und in ca. 2-3cm lange Stücke schneiden. Für den Teig Butter und Zucker schaumig rühren. Nach und nach die Eier dazugeben und weiterrühren. Restliche Zutaten unterrühren. In eine befettete und bebröselte Tortenform füllen und mit den Rahbarberstücken belegen. Bei 180°C 40 bis 45 min.im Rohr backen.
Rezept drucken
Teile das Rezept

Weitere Rezepte der Kategorie
Kuchen, Kekse & süße Mehlspeisen

Contact

Haberfellner Mühle GmbH
Leopold-Haberfellner-Platz 1
AUT-4710 Grieskirchen

Tel. (+43) 07248 / 62683
Fax: (+43) 07248 / 62683-50
Mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Supported by federal and state governments and the European Union

Grant agreement P2035682-VVE01 dated 15 November 2022: purchase of a new milling plant and a small packaging system, expansion of flour silos, extension of power supply.

Grant agreement P1500467-VVE03 dated 29 June 2016: investments to improve productivity by optimising the small packaging system, grain cleaner, lifts, and automation.