Skip to main content

Schoko-Früchtekuchen

Schoko-Früchtekuchen

dekoratives Rezeptbild

Zutaten

250 g Backfein Weizenmehl
250 g Dinkelvollkornmehl
3 KL Natron
250 g Zucker
1 Ei
300 g Powidl
3 E Honig
1/2 l Milch
1 KL Lebkuchengewürz
1 KL Zimt
1 geriebener Apfel
100 g Aranzini
100 g Rosinen (in Rum eingeweicht)
100 g Dörrzwetschken
100 g geh. Nüsse

Zubereitung

Sämtliche Zutaten gut verrühren, den Teig auf ein tiefes, befettetes und bemehltes Blech streichen.


Im vorgeheizten Bachrohr bei 180° ca. 45 min. backen. Den Früchtekuchen noch heiß mit Marmelade bestreichen und mit Schokoglasur überziehen.

Rezept drucken
Teile das Rezept

Weitere Rezepte der Kategorie
Kuchen, Kekse & süße Mehlspeisen

Contact

Haberfellner Mühle GmbH
Leopold-Haberfellner-Platz 1
AUT-4710 Grieskirchen

Tel. (+43) 07248 / 62683
Fax: (+43) 07248 / 62683-50
Mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Supported by federal and state governments and the European Union

Grant agreement P2035682-VVE01 dated 15 November 2022: purchase of a new milling plant and a small packaging system, expansion of flour silos, extension of power supply.

Grant agreement P1500467-VVE03 dated 29 June 2016: investments to improve productivity by optimising the small packaging system, grain cleaner, lifts, and automation.