Skip to main content

Cognactaler

Cognactaler

dekoratives Rezeptbild

Zutaten

200 g Backfein Mehl glatt
80 g Zucker
1 Pkg. Vanillezucker
80 g Nüsse gerieben
150 g Butter
etwas ger. Zitronenschale
1 Ei

Creme:
100g Butter
100g Staubzucker
30g ger. Nüsse
1 Ei
3 El Cognac

Zubereitung

Aus den Zutaten einen Mürbteig bereiten und ca. 30 Min.zugedeckt kühl rasten lassen. Runde Kekse austechen und bei 180°C  hellbraun backen. Kekse mit der Cognaccreme bestreichen und glasieren. Eine Schokobohne darauf setzen.

Für die Creme: Butter, Zucker cremigrühren, Ei, Cognac und Nüsse unterheben.
Für die Glasur: Staubzucker mit Cognac verrühren.

Rezept drucken
Teile das Rezept

Weitere Rezepte der Kategorie
Kuchen, Kekse & süße Mehlspeisen

Contact

Haberfellner Mühle GmbH
Leopold-Haberfellner-Platz 1
AUT-4710 Grieskirchen

Tel. (+43) 07248 / 62683
Fax: (+43) 07248 / 62683-50
Mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Supported by federal and state governments and the European Union

Grant agreement P2035682-VVE01 dated 15 November 2022: purchase of a new milling plant and a small packaging system, expansion of flour silos, extension of power supply.

Grant agreement P1500467-VVE03 dated 29 June 2016: investments to improve productivity by optimising the small packaging system, grain cleaner, lifts, and automation.