Skip to main content

Rum-Schnitten

Rum-Schnitten

dekoratives Rezeptbild

Zutaten

200 g Butter
200 g Zucker
160 g Backfein Mehl
140 g Nüsse
140 g Schokolade (erweicht)
6 Dotter
6 Eiweiß/Schnee
1 Msp Backpulver
1 Pak. Vanillezucker

GLASUR
200g Staubzucker
1/16 l Rum

Zubereitung

Butter, Zucker, erweichte Schokolade und Dotter sehr schaumig rühren. Das mit Backpulver und Nüssen vermischte Mehl einrühren und mit dem sehr steifen Schnee vermengen. Bei 180 °C ca. 20 Minuten backen. Noch warm mit der (flüssigen) Glasur bestreichen, sie soll "einziehen".
Ausgekühlt in Schnitten schneiden

Rezept drucken
Teile das Rezept

Weitere Rezepte der Kategorie
Kuchen, Kekse & süße Mehlspeisen

Contact

Haberfellner Mühle GmbH
Leopold-Haberfellner-Platz 1
AUT-4710 Grieskirchen

Tel. (+43) 07248 / 62683
Fax: (+43) 07248 / 62683-50
Mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Supported by federal and state governments and the European Union

Grant agreement P2035682-VVE01 dated 15 November 2022: purchase of a new milling plant and a small packaging system, expansion of flour silos, extension of power supply.

Grant agreement P1500467-VVE03 dated 29 June 2016: investments to improve productivity by optimising the small packaging system, grain cleaner, lifts, and automation.