Skip to main content

Apfelkuchen mit Schlagobers

Apfelkuchen mit Schlagobers

dekoratives Rezeptbild

Zutaten

Biskuit:
4 Eier
4 EL Wasser
16 dag Zucker
16 dag Backfein Mehl
1 Pkg. Backpulver

Belag:
1 Vanillepudding
1/2 l Apfelsaft
2 große Äpfel
1 Becher Schlagobers
Zimt

Zubereitung

Eier, Wasser und Zucker schaumig rühren. Mehl und Backpulver dazugeben. Bei 180°C ca. 15-20 Minunten backen.
Pudding und Apfelsaft vermengen, geriebene Äpfel dazubgeben; auf den Kuchen streichen. Schlagobers steif schlagen und oben drauf auftragen und mit Zimt garnieren.

Rezept drucken
Teile das Rezept

Weitere Rezepte der Kategorie
Kuchen, Kekse & süße Mehlspeisen

Contact

Haberfellner Mühle GmbH
Leopold-Haberfellner-Platz 1
AUT-4710 Grieskirchen

Tel. (+43) 07248 / 62683
Fax: (+43) 07248 / 62683-50
Mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Supported by federal and state governments and the European Union

Grant agreement P2035682-VVE01 dated 15 November 2022: purchase of a new milling plant and a small packaging system, expansion of flour silos, extension of power supply.

Grant agreement P1500467-VVE03 dated 29 June 2016: investments to improve productivity by optimising the small packaging system, grain cleaner, lifts, and automation.