Skip to main content

Ringerlkrapferl

Ringerlkrapferl

dekoratives Rezeptbild

Zutaten

300 g Backfein Mehl
250 g Butter
30 g Zucker

Schneemasse:
3 Eiklar
330 g Staubzucker

Tipp

Man kann auch 2 Kekse mit Marmelade zusammen setzen.

Zubereitung

Mehl, Butter und Zucker zu einem Mürbteig verkneten, ausrollen und Kreise ausstechen. Aus diesen mit einem kleineren Keksaustecher Löcher ausstechen.
Eiklar und Staubzucker zu festem Schnee schlagen und mit dem Spritzsack auf die Kekse dressieren. Bei 150 Grad backen bis der Schaum fest ist.

Tipp

Man kann auch 2 Kekse mit Marmelade zusammen setzen.

Rezept drucken
Teile das Rezept

Weitere Rezepte der Kategorie
Kuchen, Kekse & süße Mehlspeisen

Contact

Haberfellner Mühle GmbH
Leopold-Haberfellner-Platz 1
AUT-4710 Grieskirchen

Tel. (+43) 07248 / 62683
Fax: (+43) 07248 / 62683-50
Mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Supported by federal and state governments and the European Union

Grant agreement P2035682-VVE01 dated 15 November 2022: purchase of a new milling plant and a small packaging system, expansion of flour silos, extension of power supply.

Grant agreement P1500467-VVE03 dated 29 June 2016: investments to improve productivity by optimising the small packaging system, grain cleaner, lifts, and automation.