Skip to main content

10-Korn-Brot

10-Korn-Brot

dekoratives Rezeptbild

Zutaten

500 g Backfein 10-Korn-Mehl
1 Pkg. Trockengerm
1 EL Honig
1,5 EL Brotgewürz
1 EL Essig
12 g Salz
Je eine Handvoll Sesam, Kürbiskerne, Sonnenblumenkerne und Leinsamen
400 ml zimmerwarmes Mineralwasser

Zubereitung

Alle Zutaten zu einem glatten Teig verkneten, länglich formen und in eine Rehrücken-/ oder Kastenform legen.

Das Brot in den kalten Backofen schieben und mit Dampf bei 200°C (Heißluft) für ca. 1 Stunde goldbraun backen.

Rezept drucken
Teile das Rezept

Weitere Rezepte der Kategorie
Brot, Weckerl & saure Schmankerl

Contact

Haberfellner Mühle GmbH
Leopold-Haberfellner-Platz 1
AUT-4710 Grieskirchen

Tel. (+43) 07248 / 62683
Fax: (+43) 07248 / 62683-50
Mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Supported by federal and state governments and the European Union

Grant agreement P2035682-VVE01 dated 15 November 2022: purchase of a new milling plant and a small packaging system, expansion of flour silos, extension of power supply.

Grant agreement P1500467-VVE03 dated 29 June 2016: investments to improve productivity by optimising the small packaging system, grain cleaner, lifts, and automation.