Skip to main content

Mehrkorn-Dinkelbrot

Mehrkorn-Dinkelbrot

dekoratives Rezeptbild

Zutaten

1 kg Backfein Dinkelmehl
1 EL Brotgewürz
2 El Salz
1 1/2 Würfel Germ
1 EL Honig
1 l Wasser
12 dag Kürbiskerne
12 dag Sonnenblumenkerne
6 dag Leinsamen
6 dag Sesam

Zubereitung

In schwach 1 l lauwarmen Wasser Germ und Honig auflösen. Restliche Zutaten dazugeben und zu einem Teig verkneten. Teig nicht gehen lassen! Brotteig in 2 befettete Kastenformen füllen und bei Heißluft 180 °C gut eine Stunde backen.

Rezept drucken
Teile das Rezept

Weitere Rezepte der Kategorie
Brot, Weckerl & saure Schmankerl

Contact

Haberfellner Mühle GmbH
Leopold-Haberfellner-Platz 1
AUT-4710 Grieskirchen

Tel. (+43) 07248 / 62683
Fax: (+43) 07248 / 62683-50
Mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Supported by federal and state governments and the European Union

Grant agreement P2035682-VVE01 dated 15 November 2022: purchase of a new milling plant and a small packaging system, expansion of flour silos, extension of power supply.

Grant agreement P1500467-VVE03 dated 29 June 2016: investments to improve productivity by optimising the small packaging system, grain cleaner, lifts, and automation.