Skip to main content

Zitronenschnitten

Zitronenschnitten

dekoratives Rezeptbild

Zutaten

Teig:
350 g Butter
350 g Zucker
1 Pkg. Vanillinzucker
6 Eier
Schale von 2 Zitronen
etwas Zitronensaft
350 g Backfein Weizenmehl glatt Type 480
4 gestr. TL Backpulver

Guss:
200 g Staubzucker
ca. 4 EL Zitronensaft

 

Zubereitung

Butter, Zucker und Vanillezucker schaumig rühren. Eier nach und nach hinzufügen. Mehl und Backpulver mischen und unterrühren. Den Teig auf ein gefettetes Backblech streichen.

Bei 180°C (Ober-/Unterhitze) für ca. 25 -30 Minuten backen.

Staubzucker sieben, mit Zitronensaft glattrühren, sodass eine dickflüssige Masse entsteht. Den erkalteten Kuchen mit dem Guss bestreichen.

Rezept drucken
Teile das Rezept

Weitere Rezepte der Kategorie
Kuchen, Kekse & süße Mehlspeisen

Contact

Haberfellner Mühle GmbH
Leopold-Haberfellner-Platz 1
AUT-4710 Grieskirchen

Tel. (+43) 07248 / 62683
Fax: (+43) 07248 / 62683-50
Mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Supported by federal and state governments and the European Union

Grant agreement P2035682-VVE01 dated 15 November 2022: purchase of a new milling plant and a small packaging system, expansion of flour silos, extension of power supply.

Grant agreement P1500467-VVE03 dated 29 June 2016: investments to improve productivity by optimising the small packaging system, grain cleaner, lifts, and automation.