Skip to main content

Feiner Apfelkuchen

Feiner Apfelkuchen

dekoratives Rezeptbild

Zutaten

25 dag Backfein Mehl
½ Pkg. Backpulver
12 dag Butter
8 dag Staubzucker
1 Pkg. Vanillezucker
1 Ei
1 EL Milch

Fülle:
1 kg Äpfel säuerlich
Zimt
1EL Rum

Creme:
1/4 l Milch
1 Pkg. Vanillepudding
2 Eier
5 dag Zucker

Zubereitung

Mürbteig zubereiten, kurz rasten lassen und anschließend ausrollen. In eine Tortenform (26 cm) auslegen, Boden mehrmals mit einer Gabel einstechen.
Bei 200 Grad 10 Minuten vorbacken. Die gedünsteten Apfelscheiben auf dem Mürbteigboden verteilen. Mit Puddingcreme abschließen.
Bei 200 Grad weitere 20 - 25 Minuten fertigbacken.
Gutes Gelingen!!
Rezept drucken
Teile das Rezept

Weitere Rezepte der Kategorie
Kuchen, Kekse & süße Mehlspeisen

Contact

Haberfellner Mühle GmbH
Leopold-Haberfellner-Platz 1
AUT-4710 Grieskirchen

Tel. (+43) 07248 / 62683
Fax: (+43) 07248 / 62683-50
Mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Supported by federal and state governments and the European Union

Grant agreement P2035682-VVE01 dated 15 November 2022: purchase of a new milling plant and a small packaging system, expansion of flour silos, extension of power supply.

Grant agreement P1500467-VVE03 dated 29 June 2016: investments to improve productivity by optimising the small packaging system, grain cleaner, lifts, and automation.