Skip to main content

Bananenstangerl

Bananenstangerl

dekoratives Rezeptbild

Zutaten

130 g Butter, handwarm
180 g Banane, weich, in Stücke geschnitten
160 g Staubzucker
1 Eidotter
1 Pkg. Vanillezucker
1 EL Kakaopulver
1/2 Pkg. Backpulver
300 g Backfein Weizenmehl Universal
1 Prise Salz

Zubereitung

Butter mit der Banane schaumig rühren. Zucker, Dotter und Kakaopulver einrühren. Das mit dem Backpulver und Salz versiebte Mehl unterheben.
Bei Zimmertemperatur ca. 30 Min. rasten lassen.
Die Masse in einen Dressiersack abfüllen und lange Stangen dressieren.
Bei 170 °C im vorgeheizten Backrohr ca. 13. Min. backen.
Erkalten lassen und anschließend die Spitzen in Schokoglasur tunken.

Rezept drucken
Teile das Rezept
Contact

Haberfellner Mühle GmbH
Leopold-Haberfellner-Platz 1
AUT-4710 Grieskirchen

Tel. (+43) 07248 / 62683
Fax: (+43) 07248 / 62683-50
Mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Supported by federal and state governments and the European Union

Grant agreement P2035682-VVE01 dated 15 November 2022: purchase of a new milling plant and a small packaging system, expansion of flour silos, extension of power supply.

Grant agreement P1500467-VVE03 dated 29 June 2016: investments to improve productivity by optimising the small packaging system, grain cleaner, lifts, and automation.