Skip to main content

Orangenkekse

Orangenkekse

dekoratives Rezeptbild

Zutaten

25 dag Butter
15 dag Zucker
4 Dotter
1 Prise Salz
50 dag Backfein Mehl
1/10 l Orangensaft
1/2 Backpulver
ger. Schale von 4 Orangen

 

Glasur:
15 dag Staubzucker
2-3 EL Orangensaft

 

Zubereitung

Butter und Zucker schaumig rühren, nach und nach Dotter, Salz und Orangensaft unterrühren. Das Mehl mit Backpulver und Orangenschale vermengen und einkneten. Teig ausrollen, ausstechen und bei Mittelhitze hellgelb backen. Noch warm mit Glasur bestreichen.

Für die Glasur:15 dag Staubzucker mit 2-3 EL Orangensaft verrühren

Rezept drucken
Teile das Rezept

Weitere Rezepte der Kategorie
Kuchen, Kekse & süße Mehlspeisen

Contact

Haberfellner Mühle GmbH
Leopold-Haberfellner-Platz 1
AUT-4710 Grieskirchen

Tel. (+43) 07248 / 62683
Fax: (+43) 07248 / 62683-50
Mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Supported by federal and state governments and the European Union

Grant agreement P2035682-VVE01 dated 15 November 2022: purchase of a new milling plant and a small packaging system, expansion of flour silos, extension of power supply.

Grant agreement P1500467-VVE03 dated 29 June 2016: investments to improve productivity by optimising the small packaging system, grain cleaner, lifts, and automation.