Skip to main content

Linzer Kipferl

Linzer Kipferl

dekoratives Rezeptbild

Zutaten

0,5 kg Margarine
18 dag Staubzucker
2 Eier
65 dag Backfein Mehl
3 EL Wasser
etwas Zitronensaft
etwas Vanillezucker
Salz
Zimt

Zubereitung

Margarine, Staubzucker und Eier 7 min. schaumig rühren. Zitronensaft, Vanillezucker, Salz und Zimt hinzu geben. Mehl mit dem Kochlöffel unterheben. Den Teig in einen Spritzsack mit Sterntülle füllen und auf ein Blech Kipferl dressieren und bei mittlerer Hitze hell backen.
Nach Belieben die Enden in Schokoladeglasur tunken.

Rezept drucken
Teile das Rezept

Weitere Rezepte der Kategorie
Kuchen, Kekse & süße Mehlspeisen

Contact

Haberfellner Mühle GmbH
Leopold-Haberfellner-Platz 1
AUT-4710 Grieskirchen

Tel. (+43) 07248 / 62683
Fax: (+43) 07248 / 62683-50
Mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Supported by federal and state governments and the European Union

Grant agreement P2035682-VVE01 dated 15 November 2022: purchase of a new milling plant and a small packaging system, expansion of flour silos, extension of power supply.

Grant agreement P1500467-VVE03 dated 29 June 2016: investments to improve productivity by optimising the small packaging system, grain cleaner, lifts, and automation.