Skip to main content

Kissinger Brötchen

Kissinger Brötchen

dekoratives Rezeptbild

Zutaten

Für den Teig
150g Backfein Mehl glatt
150g geriebene Haselnüsse
150g Zucker
100g Butter
1 Messerspitze Backpulver
1 Prise Salz
1/2 Teelöffel Zimt
1 Ei
 

Für die Füllung: 1/2 Glas Marillenmarmelade
Glasur: 125g Kochschokolade, 125g geriebene Haselnüsse

Zubereitung

Alle Zutaten zu einem Teig kneten, 30 Minuten zugedeckt kühl rasten lassen. Messerrückendick ausrollen,Plätzchen ausstechen und hell backen.
Erkaltet mit Marillenmarmelade zusammensetzen.
Den Rand in Schokoladeglasur tauchen und in geriebenen Haselnüssen wälzen.
In die Mitte einen Tupf Glasur geben.

Rezept drucken
Teile das Rezept

Weitere Rezepte der Kategorie
Kuchen, Kekse & süße Mehlspeisen

Contact

Haberfellner Mühle GmbH
Leopold-Haberfellner-Platz 1
AUT-4710 Grieskirchen

Tel. (+43) 07248 / 62683
Fax: (+43) 07248 / 62683-50
Mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Supported by federal and state governments and the European Union

Grant agreement P2035682-VVE01 dated 15 November 2022: purchase of a new milling plant and a small packaging system, expansion of flour silos, extension of power supply.

Grant agreement P1500467-VVE03 dated 29 June 2016: investments to improve productivity by optimising the small packaging system, grain cleaner, lifts, and automation.