Skip to main content

Zwetschkenkuchen mit Eierlikör und Streuseln

Zwetschkenkuchen mit Eierlikör und Streuseln

dekoratives Rezeptbild

Zutaten

25 dag Margarine
4 Eier
25 dag Staubzucker
1 Pkg. Vanillezucker
Zitronenschale
1/8 l Eierlikör
25 dag Backfein Weizenmehl universal
1/2 Pkg. Backpulver

Zwetschken

Brösel für die Form
 

Streusel:
12 dag Butter
15 dag Backfein Mehl
10 dag Kristallzucker
etwas Zimt
 

Zubereitung

Aus den Teigzutaten einen glatten Teig rühren und für die Streusel alle Zutaten kalt vermischen und abbröseln.
Die Backform einfetten und mit Bröseln ausstreuen. Teig einfüllen, mit Zwetschkenhälften (nach oben offen) belegen und mit Streusel bestreuen.
Den Kuchen bei 175°C backen.

Rezept drucken
Teile das Rezept
Contact

Haberfellner Mühle GmbH
Leopold-Haberfellner-Platz 1
AUT-4710 Grieskirchen

Tel. (+43) 07248 / 62683
Fax: (+43) 07248 / 62683-50
Mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Supported by federal and state governments and the European Union

Grant agreement P2035682-VVE01 dated 15 November 2022: purchase of a new milling plant and a small packaging system, expansion of flour silos, extension of power supply.

Grant agreement P1500467-VVE03 dated 29 June 2016: investments to improve productivity by optimising the small packaging system, grain cleaner, lifts, and automation.