Skip to main content

Roggen-Weizen-Brot mit Bier

Roggen-Weizen-Brot mit Bier

dekoratives Rezeptbild

Zutaten

50 dag Backfein Weizenmehl
50 dag Backfein Roggenmehl
1 TL Salz
2 TL Brotgewürz (im Handel erhältlich)
ca. 1/2 l Bier
2 Pkg. Trockenhefe

Zubereitung

Zutaten vermischen; Bier erwärmen. Zu einem mittelfesten Teig kneten. Diesen 1/2 Stunde rasten lassen. Einen Laib formen, wieder 1/2 Stunde rasten lassen.
Backrohr auf ca. 200° vorheizen. Backzeit 20 Minuten.
Dann Temperatur auf 180°C reduzieren und fertigbacken.

Rezept drucken
Teile das Rezept

Weitere Rezepte der Kategorie
Brot, Weckerl & saure Schmankerl

Contact

Haberfellner Mühle GmbH
Leopold-Haberfellner-Platz 1
AUT-4710 Grieskirchen

Tel. (+43) 07248 / 62683
Fax: (+43) 07248 / 62683-50
Mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Supported by federal and state governments and the European Union

Grant agreement P2035682-VVE01 dated 15 November 2022: purchase of a new milling plant and a small packaging system, expansion of flour silos, extension of power supply.

Grant agreement P1500467-VVE03 dated 29 June 2016: investments to improve productivity by optimising the small packaging system, grain cleaner, lifts, and automation.