Skip to main content

Kekse - Birnenkekse

Kekse - Birnenkekse

dekoratives Rezeptbild

Zutaten

450 g Backfein Mehl glatt
225 g Butter
1 Ei
1 Eidotter
4 EL Birnensaft
100 g Staubzucker
1 Pkg. Vanillezucker
1 gestr. TL Backpulver

Füllung: Birnengelee (Birnensaft mit Gelierzucker aufkochen)
Staubzucker zum Bestreuen

Zubereitung

Alle Teigzutaten rasch zu einem glatten Mürbteig verkneten und 1 Stunde kühl rasten lassen. Den Teig anschließend 2 mm dick ausrollen, Birnenformen ausstechen und im vorgeheizten Backrohr bei 180°C ca. 12 Minuten backen.
Jeweils 2 Kekse mit Birnengelee zusammensetzen und bezuckern.
Rezept drucken
Teile das Rezept

Weitere Rezepte der Kategorie
Kuchen, Kekse & süße Mehlspeisen

Contact

Haberfellner Mühle GmbH
Leopold-Haberfellner-Platz 1
AUT-4710 Grieskirchen

Tel. (+43) 07248 / 62683
Fax: (+43) 07248 / 62683-50
Mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Supported by federal and state governments and the European Union

Grant agreement P2035682-VVE01 dated 15 November 2022: purchase of a new milling plant and a small packaging system, expansion of flour silos, extension of power supply.

Grant agreement P1500467-VVE03 dated 29 June 2016: investments to improve productivity by optimising the small packaging system, grain cleaner, lifts, and automation.