Skip to main content

Zucchinikuchen

Zucchinikuchen

dekoratives Rezeptbild

Zutaten

400 g Zucchini, ausgedrückt gewogen
3 Eier
250 g Staubzucker
75 ml Öl
275 g Backfein Weizenmehl glatt
75 g Mandeln, gerieben
1 TL Backpulver
dunkle Schokoglasur

Zubereitung

Die Zucchini putzen, reiben und ausdrücken. Eier und Staubzucker cremig aufschlagen, Öl beigeben und weiterschlagen. Die restlichen Zutaten untermengen. Den Teig in eine gefettete Kastenform füllen und bei 150 Grad etwa 45-50 Minuten backen. Schokoglasur zubereiten und über den fertigen Kuchen gießen.

Rezept drucken
Teile das Rezept

Weitere Rezepte der Kategorie
Kuchen, Kekse & süße Mehlspeisen

Contact

Haberfellner Mühle GmbH
Leopold-Haberfellner-Platz 1
AUT-4710 Grieskirchen

Tel. (+43) 07248 / 62683
Fax: (+43) 07248 / 62683-50
Mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Supported by federal and state governments and the European Union

Grant agreement P2035682-VVE01 dated 15 November 2022: purchase of a new milling plant and a small packaging system, expansion of flour silos, extension of power supply.

Grant agreement P1500467-VVE03 dated 29 June 2016: investments to improve productivity by optimising the small packaging system, grain cleaner, lifts, and automation.